Sådan laver du iskaffe guide og opskrift

Kort om iskaffe

Iskaffe er en forfriskende og læskende kaffe, der er perfekt til varme sommerdage. Det er nemt at lave, og du kan tilpasse smagen efter dine egne præferencer. Her er en guide på iskaffe:

Du skal bruge:

 • Kaffe (du kan enten bruge stærk, friskbrygget kaffe eller instant kaffe)
 • Fløde eller mælk (du kan bruge hvad du foretrækker)
 • Sukker eller sødemiddel (efter smag)
 • Isterninger
 • Evt. smagstilsætninger, som f.eks. chokoladesirup, kanel eller lignende

Sådan gør du

 1. Forbered din espresso: Brug en espressobønne, du godt kan lide, og bryg en espresso med denne bønne. Sørg for at brygge den helt stærk, da den skal tåle at blive blandet med mælk og is.

 2. Forbered mælken: Hæld mælk i en kande, og opvarm den ved hjælp af en espressoindstilling eller et andet opvarmningsredskab, indtil den er varm men ikke kogepunktet. Pisk mælken, indtil den har et skumagtigt udseende. Du kan også tilføje sukker eller sødemiddel, hvis du ønsker en sødere iskaffe.

 3. Bland espressoen og mælken: Hæld espressoen i en stor glasbeholder, og tilsæt mælken. Rør rundt, indtil espressoen og mælken er godt blandet sammen.

 4. Tilføj is: Tilsæt isterninger til beholderen, så der er nok til at fylde den halvt op. Rør rundt, indtil isen er godt blandet med espressoen og mælken.

 5. Pynt med skum og chokoladesplitter: Hæld iskaffen i et glas, og top den med et skumagtigt skum, hvis du ønsker det. Du kan også drysse chokoladesplitter over toppen som pynt.

 6. Server og nyd: Iskaffen er klar til at blive serveret og nydt. Nyd den med det samme, mens den er kold og frisk.

 

Hvis du vil have en anden smag på din iskaffe, kan du tilføje smagstilsætninger som syltetøj, smagssirup eller krydderier til mælken, inden du opvarmer den. Du kan også prøve at tilsætte frosne frugter eller et skud liqueur for at skabe en mere lækker iskaffe. Eksperimentér med smagene, indtil du finder den perfekte opskrift for dig!