Hvilket udstyr skal jeg bruge til at lave Espresso?

Udstyr, du skal bruge som barista

Det udstyr, du skal bruge som barista, afhænger af den type drikke, du laver. Til de fleste har du brug for en fuldautomatisk espressomaskine, eller en halvautomatisk maskine med en kaffekværn og forskellige størrelser kander. Du har muligvis også brug for filtre og masser af andre produkter, dette afhænger om du vil lave drikke som cappuccino og latte.

Noget af det væsentlige barista-udstyr, som du skal bruge, inkluderer:

Nogle tampere er bedre end andre. En tamper af god kvalitet hjælper dig med at lave en perfekt kaffe. Dens opgave er at presse kaffegrumset jævnt ned, så det bliver stampet korrekt. Bemærk, at det anbefalede tryk, du skal påføre, er 15 kg. Her er vores liste over tampers.

Et vigtigt stykke udstyr, der bruges til selve brygningen i din espresso maskine. De kommer i forskellige størrelser, de mest almindelige er 58mm og 54mm. Filterholderen placeres i espressomaskinen. Kurven i filterholderen er der, hvor kaffegrumset placeres. Her findes der også et par forskellige varianter. Der findes fx enkelt og dobbelt shot kurve, samt enkelt og dobbelt shot dobbelt vægs kurve. Dobbelt vægs kurve bruges til brygninger med kaffe der ikke er kværnet frisk. Tag et kig på vores Kaffe filterholder.

En tamping måtte er der hvor du ligger din tamper på, når du tamper kaffegrumset. Den hjælper med at beskytte din bordplade og gør rengøring lettere. Der findes en del forskellige tamping måtter, nogle er lavet i silikone andre er lavet i mere eksklusivt træ. Klik for at se vores tampemåtter i topkvalitet. her

Hvis din espressomaskine ikke har en indbygget tamper, så skal du have et sted at opbevare og bruge din tamper. En tamperstation er en fantastisk måde at holde din tamper organiseret og inden for rækkevidde. Tjek tamperstationer her.

Disse kander er designet specifikt til at opvarme og opskumning af mælk. De har en tud, der gør det nemt at hælde mælken i din kop, og et håndtag, der forbliver køligt at røre ved. Betjening af nogle af dem er en leg, takket være temperaturmåleren på kanden. Der findes også forskellige størrelser og mælkekander med måleenhed på siden. Skaf dig et sæt mælkekander her.

Du skal bruge forskelligt doseringstilbehør, såsom en doseringstragt og en doseringsbeholder. Disse bruges til at manurere den kaffegrums, der går i hvert shot espresso. De bruges til at sørge for at kaffegrumset ikke ryger ud over det hele under forberedelses processen. Der findes tragte som kan forhøje filterholderen så kaffegrums ikke ryger ud over, og tragte som passer ind i kværnen på specifikke modeller såsom Sage. Klik for at se mere her

En knockbox bruges til at slå det brugte kaffegrums ud af filterholderen. Det er en praktisk måde at bortskaffe brugt kaffegrums og holde din arbejdsplads ren. Knock boxe kommer i en række af forskellige varianter, fra forskellige størrelser til forskellige looks til hvor premium de føles. Vi har et stort udvalg af bankbokse her.

Tamping af din kaffe – den rigtige måde at gøre det på

Elsker du espresso kaffe? Hvis ja, så ved du sikkert, hvor vigtigt det er at sørge for, at din kaffe er ordentligt tampet. At tampe dit kaffegrums er afgørende for at lave en god kop kaffe.

Hvis du ikke tamper din kaffe, vil vandet ikke være i stand til at udtrække alle smagene fra kaffegrumset. Dette vil resultere i en svag og vandet kop kaffe. Tamping af din kaffe sikrer, at al smagen udvindes, hvilket resulterer i en rig og smagfuld kop kaffe.

Så hvordan tamper du din kaffe?

Du skal finde en tamper, der er den rigtige størrelse til din filterholder. Hvis du har en 54mm filterholder, så skal du bruge en 54mm eller 53mm tamper, forskellen på de 2 størrelser er at 54mm er selve filterholderens størrelse. 53mm er størrelsen af tamperen så den kan passe ned i den 54mm størrelse. Hvis du har en 58mm filterholder, så skal du bruge en tilsvarrende 58mm tamper

Herefter kværner du kaffebønnerne ned i filterholder. Sørg for, at kaffen er jævnt fordelt i filteret.

Når kaffen er i filderholderen, er det tid til at tampe dem. Placer tamperen oven på kaffen og tryk godt ned. Du vil sikre dig, at grumset er komprimeret, men ikke for komprimeret. Det perfekte tryk at påføre er 15 kg! Brug en vægt til at måle trygget.

Fjern derefter tamperen begynd og bryg din kop kaffe. Det er en god ide at have en kaffevægt så du kan justere næste kop.

 

Der findes det der hedder en Kalibreret tamper, Den har en indbygget fjeder som giver efter når det rigtige tryk er opnået. Det kan være en stor hjælp da man dermed kan opnår det korrekte tryk hver gang.

 

En kaffefordeler er et værktøj som bruges til at fordele kaffen i filterholderen. Den bruges til at sørge for at der ikke skabes kanaler i kaffen hvor vandet nemmere bevæger sig igennem, og der derfor ender med at være kaffe som ikke er extracted. Disse finder du her